Mazsola Bölcsőde

Néhány szó a Mazsola Bölcsiről:

A vecsési Semmelweis Bölcsőde Intézményei közül a Mazsola Bölcsőde közel 800 m2-es, ahol az 5 csoportszobában 68 gyermek helyezhető el.

Az épület emeletes, a földszinten találhatóak a csoportszobák. A hozzájuk tartozó 3 fürdőszobával és a folyosón elhelyezett öltözőszekrényekkel. A fölszinten található még egy kisebb szoba, mely jelenleg A Maci csoportnak ad helyet, ahol a gyermekfelügyeleti ellátást biztosítja az intézmény.

A csoportszobák felszereltsége minden korosztálynak megfelelő, és mennyiségileg elegendő a létszámnak. A csoportszobákból közvetlen kijárat van az udvarra, ahol a gyermek az életkorának megfelelő, és mozgásfejlődésüket elősegítő játékeszközök találhatóak.

Szintén a földszinten került kialakításra a külön konyha, a szükséges alapanyag raktárokkal és a konyhai eszközökkel, mely a másik két intézményünket is ellátja.

Az emeleten találhatóak a tornaszoba, az irodahelyiségek, a személyzeti öltöző, a mosdók, valamint az irattár. 

A pincében található az intézmény kazán helyisége és a mosoda.

Mazsola bölcsőde

Csoportszobák a Mazsola Bölcsiben

Bölcsődevezető: Káldy Györgyné Zsuzsa

A csoportok munkáját segíti:  Zaháné Nagy Fatime – kisgyermeknevelő

Kertész – karbantartók: Gál Szilveszter, és Czifra Péter

Manó
csoport

Kisgyermek-
nevelők:

Berczeliné Wolf Éva
Burján Zsuzsanna
Dajka néni:
Molnár Gézáné Andika

Napocska
csoport

Kisgyermek-
nevelők:

Tóth Krisztina
Csizmadia Melinda
Dajka néni:
Molnár Gézáné Andika

Méhecske
csoport

Kisgyermek-
nevelők:

Nagy Eszter
Szarkáné Páll Andrea
Dajka néni:
Somogyi Józsefné Kriszti

Mókus
csoport

Kisgyermek-
nevelők:

Szénásiné Landmann Krisztina
Varga Brigitta
Dajka néni:
Gulyás Eszter

Katica
csoport

Kisgyermek-
nevelők:

Dobrovitz Melinda
Vadas Terézia
Dajka néni:
Gulyás Eszter

Maci
csoport

Kisgyermek-
nevelők:

Mankovics – Halmó Krisztina
Dajka néni:
Somogyi Józsefné Kriszti

2023/2024-es nevelési év munkaterve

Tökfaragás:

Csoportonként 1-1 tök faragása a gyermekekkel, melyet a bejárat elé teszünk le mécsesekkel, hogy a gyerekek a szüleikkel együtt csodálhassák meg érkezés, és távozás során. Tökfaragásunkról bővebben, híreink között is olvashat ide kattintva.
2023.10. 24. – 27. között.

Mézeskalácssütés:

A csoportokban a gyerekekkel együtt nyújtjuk a mézeskalács tésztát, formázzuk, s tepsibe tesszük, amit utána a konyhában kisütünk. Az egész folyamatban részt vehetnek a gyerekek, s a kész mézeskalácsokat ehetik, hazavihetik, vagy a vásárban megvehetik.
2023.11. 06. – 11. között.

Adventi alkotódélután:

A szülők és a kisgyermeknevelők együtt kézműves foglalkozás keretén belül különböző karácsonyi dekorációkat, ajándéktárgyakat készíthetnek, csoportonként valósul meg.
2023.11. 20. – 24. között.

Karácsonyi vásár:

Az alkotó délutánon készített tárgyakat szeretnénk eladni, s a befolyt összegből a bölcsődei játékeszközöket fejlesztenénk. S már hagyományőrzésként, szeretnénk részt venni Mindenki karácsonyán 2023.-ban is az alkotó délutánon és a doldozók átal készült termékekkel.
2023. 11 27. – 12. 08. között várja az érdeklődőket a Karácsonyi Vásár.

Karácsonyi fotózás:

Gyermekekről egyéni és csoportos, barátos képek készülnek karácsonyi háttérrel.
Mazsola: 2023.10. 25.-26.,

Homokszórás

Homokszórás délelőtt a gyermekeknek, előre egyeztetett formákból választhatnak a gyermekek, s csoportonként a folyosón felállított homokszórásos kosarakból.
Mazsola: 2023. 11. 14.

Mikulás:

Szeretettel és ének szóval várjuk a Télapót bölcsődénkbe, minden csoportszobába belátogat, és egy-két kedves szóval, és csokival kedveskedik a gyerekeknek.
2023.12.06.

Karácsonyi „meglepetés”:

A családi bensőséges ünnepet figyelembe vesszük továbbra is, s nem szeretnénk elvenni a családoktól a karácsonyi hangulat fényét, de idén kipróbálnánk, hogy december utolsó heteiben, közel az ünnephez egy szülős karácsonyi délutánt tartanánk csoportonként, a gyerekeket a karácsonyi meglepetéssel, feldíszített „fa” és karácsonyi díszítés és ajándék várná a csoportokban. Természetesen már december elejétől ráhangolódás, a díszítés, a feldíszített fa, és az egyéni ajándékok készítése lehetséges lehet a csoportokban. A konkrét karácsonyi ünnepünk megvalósítása, egyéni, csoportonként történik, december utolsó hetén kerül sor.
2023.12. 19.

Téli szünet:

Utolsó munka nap 2023. december 21. (csütörtök), a szünet utáni első munka nap 2024. január 8. (hétfő). Ügyelet bizosítása előzetes igényfelmérés alapján: dec.22-én, 27. és 29. között, jan. 2-5 között.

Farsang:

Délelőtti zenés program, a gyermekek (akiknek kedvük van) és a kisgyermeknevelők beöltözhetnek különböző jelmezbe.
2024. 02. 14.

Anyák napi fotózás:

Anyu, apu ugye nem felejted el, hogy 2024. 03. 06-07-én fényképezni fognak itt a Mazsola bölcsiben. Kérlek szép ruhával készülj nekem ezen a napon! Ha szeretnél rólam testvéres vagy barátos képet, kérlek jelezd a kisgyermeknevelőmnek.

Víz világnapja:

A gyermekekkel ezen a napon a víz jelentőségéről, fontosságáról beszélgetünk, és sok sok olyan programmal készülünk számukra, ami a vízhez kötődik. Különböző vizes játékok előtérbe kerülése, pl.: horgászás, illetve a kreatív foglalkozások keretén belül is ezzel kapcsolatos témákat dolgozunk fel.
2024. 03. 22.

Könyvhét

A magyar költészet napja (április 11.): 

A kisgyermeknevelők a szülők bevonásával ezen a héten a megszokottnál több mesét olvasnak a gyermekeknek, több olyan játék tevékenységet teremtenek, ahol a könyv, a mese kapja a főszerepet. Több időpontban kerül sor a meseolvasásra, a délelőtti órákban, alváskor, illetve lehetőséget biztosítunk arra, hogy a gyermekek behozhassák azt a mesekönyvet, ami a kedvencük, s minden nap más-más gyermek kedvence kerül felolvasásra. 

A szülőket ezen a héten arra kérjük, hogy esténként elalvásnál ők is olvassanak mesét, s beszéljék meg a gyermekkel a hallottakat.
2024. 04. 08. – 12.

Húsvét:

Állatsimogató, tojás, és ajándék keresés.

Délelőtti program, illetve az állatsimogató egész napos, hogy a gyerekeknek lehetőségük legyen megnézni az állatokat a szüleikkel együtt is.
Mazsola: 2024. 04. 03.

Nevelés nélküli munkanap:

2024. április 22. (hétfő). Kérjük ezen a napon gondoskodjanak a gyermekeik felügyeletéről.

A Föld Napja:

A szülők által biztosított virágok ültetése virágládákba, a kertbe, melyet utána a csoportok, kisgyermeknevelő – gyerekek, nevelnek, gondoznak.
2024. 04. 23.

Anyák Napja:

Csoportonként egyéni.

Minden csoport készül a gyermekkel valamilyen ajándékkal, és délután lehetőséget biztosít a gyermek részére, hogy azt személyesen átadja édesanyja részére (Asztal virággal, pad, melyre leülhet az anyuka, kisgyermeknevelő segítségével vers elmondása, ajándék átadása.)
2024. 05. 06.-08. között csoportonként

Madarak és fák napja:

A kisgyermeknevelők a Madarak és fák világnapja előtt a gyermekekkel beszélgetnek a madarakról, fákról, illetve ehhez kapcsolódó meséket, verseket hallgatnak, ehhez kapcsolódó alkotó tevékenységeket kínálnak fel.
2024. 05. 10.

Apák Napja:

Csoportonként egyéni ajándékkészítés, illetve egyéni átadás, szintén délután folyamán, pl.: „Oklevél” apukák részére.
2024.06. 17.

Gyermeknap:

Szombati családi nap, melyre szeretettel várjuk a volt, a jelen, és a jövő bölcsődéseinket és szüleiket, hogy egy kellemes délelőttöt töltsenek gyermekeikkel, különböző programokkal (ugráló-vár, kézműves foglalkozások, szobai és udvari játék lehetőségek, rendőr autóval való ismerkedés, báb előadás, póni lovaglás, csillámtetoválás, családi vetélkedők, zene, tánc, büfé, vásár, tombola) (Tombolára felajánlásokat elfogadunk)
2024. 06. 08.

Nyári szünet:

2024. július 29 – augusztus 23. között zárva tart. Előzetes felmérés alapján korlátozott létszámban ügyeletet biztosítunk a tagintézményekben.

Évzáró, búcsúztató:

Szülőkkel együtt egy délutáni uzsonna és zenés program keretében elbúcsúzunk az óvodába menő gyermekektől. (Séta a bölcsődéből az udvarra, énekelve, búcsú a szülőktől és a nevelési évtől, minden jót kívánva a következő évekre (bölcsődevezető részéről), galamb reptetés, uzsona, zene, beszélgetés, emlékezés.)
Mazsola: 2024. 08. 27.-28.,

Mazsola Bölcsi elérhetőségei

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek:
06:00 – 17:00

Mazsola Bölcsőde címe:

2220 Vecsés,
Mária utca 1.