Dokumentumok

Minden, ami fontos 

Dokumentumok

Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi tisztviselő: dr. Mesterházy Balázs Zoltán
E-mail: adatvedelem@vecses.hu

Gyakran Ismételt Kérdések

Beiratkozással kapcsolatban

20 hetes kortól vehető igénybe a szolgáltatás.

Három éves koráig, ill. a 3. életévét követő augusztus 31-ig.

A bölcsődéinkbe való beiratkozás kérelmezése az év folyamán folyamatos, nem időponthoz kötött. 

Kérelem benyújtását munkanapokon 09:00-11:00 között, a Semmelweis Bölcsőde Intézményeinek székhelyén, azaz  2220. Vecsés, Mária utca 1. szám alatti intézményünkben. tudjuk fogadni. Illetve a info@vecsesisemmelweisbolcsode.hu e-mail címen a dokumentumok beküldésével igényelhető.

A kért nevelési év előtt, ez általában május közepe,  e-mail levelet küldünk, amiben tájékoztatást adunk a felvétellel kapcsolatos értesítők átvehető időpontjáról. 

Az adott időpontban, a felvételi értesítésben kapnak tájékoztatást arról, hogy felvételt nyertek-e a következő nevelési évre, vagy egyenlőre-várólistára került a kérelmük. 

Amennyiben valakinek várólistára került a kérelme, akkor visszamondás, vagy egyéb okok miatti üresedés, esetén év közben lesz lehetősége bekerülni bölcsődei ellátásba.

Igen, van rá lehetőség. Csoportjainkban integráltan fogadjuk az SNI gyermekeket is.

Életkorának megfelelő, korban viszonylag homogén csoportba oszjuk el a felvételt nyert gyermekeket.

Pontos csoportbeosztásról az első  szülői értekezleten adunk tájékoztatást, általában augusztus elején.

Bölcsikkel kapcsolatban

6.00-tól 17.00-ig.

A bölcsőde nyitvatartási rendjét a fenntartó határozza meg, figyelembe véve a bölcsődébe járó gyermekek szüleinek munkakezdését és befejezését, valamint a bölcsődéből a munkahelyre
történő utazás, illetve visszautazás időtartamát.


Bölcsődéink reggel 6.00-tól – 17 óráig tart nyitva. Alapfeladatként nyújtott ellátás esetén egy gyermek napi gondozási ideje legalább 4 óra de a napi 10 órát nem haladhatja meg. 15/1998 (IV. 30) Nm rend 37§ (2)

Jelezni kell az illetékes bölcsödében személyesen vagy telefonon a lehető leg hamarabb. A bölcsődék telefonszámai elérhetőek az Étkezés oldalunkon.

Az étkezés lemondását lehetőleg minnél hamarabb, legkésőbb a megelőző napon, reggel 8 óráig kell az illetékes bölcsődét értesíteni. Tehát ha tudod, hogy szerdán nem jön a gyermek, akkor kedd 8-ig szólj, hogy elkerüld az étkezési díj kiszámlázását. Ha 8 óra után értesíted a bölcsit, akkor abban az esetben a következő napi étkezés felszámolásra kerül.

Amint tudod, hogy mikor jön a gyerek megint a hiányzást követően, legkésőbb reggel 8-ig az előző nap jelezd. Így étkezés szempontjából számolunk a gyermekkel. 

Korcsoporttól függően 12-14 gyermek van egy csoportban.

Anyával vagy apával, fokozatosan növelve a szülő nélkül bölcsődében töltött időt.

A gyermekek gondozása-nevelése éves nevelési terv alapján történik, tevékenység kezdeményezése során új ismeretekkel gazdagodnak a gyermekek. A csoportok egy-egy csoportprofil hangsúlyosabbá tételével nevelik a gyermekeket. Részletesen lásd az adott bölcsőde leírásánál.

Időszakos gyermekfelügyelet biztosítunk, és só szoba működik a Tipegők tagintézményünkben és a Mazsola és Mocorgó bölcsődékben tornaszoba került kialakításra.

Étkezéssel kapcsolatban

Életkoruknak- és testi fejlődésüknek megfelelő, zöldségekben és fehérjékben gazdag ételeket.

Az Élelmezés oldalunkon találsz részletes információt.

Igen, van rá lehetőség.

Szakorvosi igazolás ellenében az étel allergiás gyermekek étkeztetését dietetikus felügyeli és diétás szakács készíti el az ételeket.  

Kivéve: Sajnos a glutén érzékenységre nem tudunk étkeztetést vállalni!

Az Élelmezés oldalunkon találsz részletes információt.

Az aktuális étkezési díjszabásokat és esetleges mentességeket az Élelmezési oldalunkon részletezzük. Figyelem! Honlapunkon az árak tájékoztó jellegűek, pontos árakról információkat kizárólag személyesen adunk!

Étkezési térítési díj fizetése alól mentesülnek a három, vagy több gyermeket nevelő szülők; a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők; a tartós beteg gyermeket nevelő szülők, illetve jövedelem alapján is igényelhető kedvezmény.

Azok a családok, amelyekben a szülő nyilatkozata alapján az egy főre
jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a kötelező legkisebb
munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási
és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130%-át.

Az Élelmezés oldalunkon találhatsz részletes információt.

Eseményekkel kapcsolatban

Az ünnepek előkészítését és lebonyolítását, elsősorban a kisgyermeknevelők
végezik, s a gyermekeikkel együtt vidám programokat terveznek nekik. Tökfaragás, Mikulás, Mézeskalácssütés, Karácsony, Mindenki karácsonya, Farsang, Víz világnapja, Föld napja, Húsvét, Könyvhét, Anyák napja, Madarak és fák napja, Gyermeknap, Apák napja, Óvodai látogatások, Búcsúztató.
Rendezvényeink elősegítették a bölcsőde és a szülők mélyebb, és közvetlenebb
partneri kapcsolatát.

Nézd meg a fontos dátumokat az adott bölcsődénkre vonatkoztatva.

Minden évben április 21-e, ill. ha ez hétvégére esik akkor az azt követő munkanap gondozás nevelés nélküli munkanap számunkra, illetve a nyári 4 hét zárás váltva történik intézményeinkben.

A pontos időpontról minden év február 25.-ig tájékoztatjuk a szülőket.