Elkészült a Vecsési Semmelweis Bölcsőde Intézményei weblapja

Elkészült a Vecsési Semmelweis Bölcsőde Intézményei weblapja

Szeretettel köszöntjük a vecsési Semmelweis Bölcsőde Intézményei weblapján.

Jelen honlap célja, hogy betekintést engedjen a bölcsőde életébe és pedagógiai tevékenységébe.

A kisgyermekes családok számára rendkívül fontos pillanat, amikor gyermekeik csatlakoznak egy közösséghez. Gyakran nehéz és súlyos döntés előzménye, hogy a szülők 3 év alatti gyermeküket bölcsődébe helyezik, viszont egyre többen kényszerülnek rá anyagi, egzisztenciális vagy más okok miatt.

Célunk, hogy hasznos információkkal szolgáljunk a bölcsődébe járó gyermekek szüleinek és mindazoknak, akik a vecsési Semmelweis Bölcsőde Intézményei választását fontolgatják.

Bízunk benne, hogy olyan lényeges információkat tudunk átadni, amelyek közvetlenül érintik a bölcsődébe való felvétellel és az intézmény működésével kapcsolatos tudnivalókat, valamint bemutatja a bölcsőde által vallott szakmai nézeteket a gyermekek gondozásával és nevelésével kapcsolatban.

A Honlap Bemutatása

A honlap Főoldalán általános információkhoz juthatnak, mint például bölcsőde rövid története. Részletes leírást találhatnak a frissen kezdő kisgyermekek beilleszkedési folyamatáról, valamint betekintést nyerhetnek a bölcsi mindennapjaiba.

További menüpontjainkban részletesen kaphat információkat a 3 tagintézményről, külön-külön is, név szerint: Mazsola Bölcsi, Tipegők Bölcsi és a legújabb tagintézményről a Mocorgó Bölcsiről. Mindegyik bölcsőde menüpontja alatt megtalálható a saját galériája és elérhetőségei is.

A Hírek menüpontban friss híreket olvashatnak a látogatók, az aktuális programokról és a bölcsődék eseményeiről.

Az Étkezés menüpont részletesen beszámol a heti menüről, az étkezések minőségéről, speciális étrendekről, szolgáltatási árakról, Befizetési napok listájáról és egyéb fontos információkról.

A Dokumentumtárban letölthetőek a bölcsődéhez kapcsolódó nyilatkozatok, kérelmek és ismertetők, valamint választ kaphatnak gyakran ismételt kérdéseikre.

Végül, de nem utolsó sorban az Adománygyűjtés menüpont alatt, részletes tájékoztatást adunk az adományok fogadásának módjáról, amivel további segítséget kapunk a mindennapi nehézségek leküzdéséhez.

A Honlap Kialakításáról és Háttérmunkáról

 A Vecsési Semmelweis Bölcsőde Intézményei honlapjának a célja, hogy népszerűsítse és információkat nyújtson városunk állami, önkormányzati fenntartású bölcsődéiről.

 A megbízás leírása:

Vecsés városban három különálló tagintézményben működő állami bölcsőde található, amelyek korábban nem rendelkeztek saját weboldallal. Ennek következtében a kisgyermekes szülők számára nagyon kevés információ volt elérhető a bölcsődei elhelyezés lehetőségéről.

A honlapkészítés megbízását 2023 végén a Vortex Computer Számítástechnikai szaküzlet és szerviz nyerte el, a kész weboldal ezután 2024 elején került a nyilvánosság elé.

A megbízás magában foglalta többek között:

az arculattervezést: A teljes weboldal online platformjának megjelenési és stílus béli elemekkel történő meghatározását és kialakítását.

a weboldal / honlapkészítés folyamatát: a látványterv alapján az eltervezett, részletesen átbeszélt honlap létrehozását

a marketingkivitelezést: az oldal SEO beállításait és Google analitikai eszközök integrálását is.

Néhány szó a honlap tervezéséről, technikai paramétereiről

A tervezés során arra törekedtünk, hogy minden tagintézmény egyedi vonásait kiemeljük és bemutassuk, miközben fenntartjuk az összhangot és az egységes megjelenést az oldalon, ezenkívül releváns információkat találjanak az érdeklődők minden egyes tagintézménnyel kapcsolatban.

A színeknél a kék lett a domináns szín, ami a megbízhatóságot jelenti. Több mint 72 év működéssel a háta mögött, ami tükrözi a bölcsőde hosszú távú sikeres tevékenységét és szakértelmét.

A honlap reszponzív, ami azt jelenti, hogy akár táblagépen, akár telefonon vagy hagyományos számítógépen tekinti meg az érdeklődő, az megfelelően jelenik meg az adott eszközön.

A weboldal kielégíti a Google által támasztott követelményeket, illetve a SEO alapkövetelményeit és természetesen a GDPR-nek megfelelően a kötelező a cookie-szabályzat, és Adatvédelmi Nyilatkozat is megtalálható rajta.

Amennyiben a részletesebben is érdekli a honlap elkészítésének folyamata, vagy egyéb technikai paraméterek, akkor megtalálja a Vortex Computer weboldalkészítés aloldalán.

Hogyan segíti a honlap a Szülőket és Gyerekeket

A honlap célja nem csupán az információk közvetítése, hanem hogy segítséget nyújtson a szülőknek és gyermekeiknek a bölcsis élet különböző területein. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen módon segíti a honlap a szülőket és gyerekeiket:

1. Információs forrás: A honlapon számos hasznos információ található a bölcsődei programokról, tevékenységekről és eseményekről. Ezáltal a szülők könnyen tájékozódhatnak a bölcsődében zajló eseményekről és lehetőségekről.

2. Részletes programok: A honlapon részletes leírások találhatók a bölcsődében zajló programokról és tevékenységekről. Ez segít a szülőknek abban, hogy jobban megértsék gyermekük mindennapjait és részt vegyenek azokban.

A bölcsőde programjairól rendszeresen jelennek meg cikkek is a hírek menüpontban, ahol a hagyományokról, esetleg játékokról, és egyéb érdekességekről is olvashat.

3. Rendszeres frissítések: A honlap rendszeresen frissülő tartalommal várja látogatóit, így mindig naprakész információkat kaphatnak a szülők és gyermekeik a bölcsődével kapcsolatban. Viszont a bölcsőde a változtatás jogát fenntartja, mind programok, tervek, illetve az árak tekintetében.

4. Dokumentumok letöltése: A honlapon elérhetőek és letölthetőek különböző dokumentumok, például jelentkezési lapok, nyilatkozatok és más fontos anyagok, amelyek segíthetnek a szülőknek a bölcsődével kapcsolatos adminisztratív feladatokban.

Összefoglalás és Célok

Az általunk nyújtott információk, kommunikációs lehetőségek és részletes programleírások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szülők könnyebben eligazodjanak a bölcsődében zajló eseményekben és tevékenységekben.

A honlap rendszeres frissítéseivel és letölthető dokumentumaival további támogatást nyújt a szülőknek a mindennapi adminisztratív feladatokban is.

Köszönjük az olvasóinknak az érdeklődést és a támogatást, és reméljük, hogy ezen honlap hasznos segítséget nyújt mindenkinek, aki részt vesz a Semmelweis Bölcsőde intézményei életében.

Picture of M. Adrienn

M. Adrienn

Hasonló cikkek